Sceninformation

I Hallarna finns vi sex olika scener för arrangemang. Loger och backstageutrymmen också förstås. På våra scener arrangeras teateruppsättningar, musikkonserter och festivaler, dansföreställningar, barnteater, workshops och mycket annat.

KonsertsalenAllmänt om konsertsalen
Kvarterets största hall, där det vanligtvis arrangeras konserter av olika slag, liksom dans och utställningar. Konsertsalen består av en scen, en publikyta framför scenen och bardel, med sittplatser och en stor bardisk med servering. Konsertsalen har en utmärkt ljud- och ljusanläggning. Här är utrustningen relativt avancerad, så en professionell ljdutekniker och ljustekniker krävs för att hantera ett evenmang. Ofta även särskilda scentekniker, råddare osv.
Specifikationer
Publik stående: Max 300 personer.
Vid middagssittningar är det praktiska maxantalet ca 100 personer.
Vid biografsittning framför scenen är det praktiska maxantalet ca 120 personer.
Scenstorlek: 7 meter bred, 5 meter djup och 70 cm hög.
Takhöjd: 4,5 meter, på scenen dock 3,50 till rået.
Bord och extra stolar finns i närheten
I huset finns tre bra loger med toaletter och duschar.


SalongenAllmänt om salongen
I Salongen finns en mindre scen med välanpassad ljus och ljudanläggning, samt en bardisk. I den här lokalen har vi serveringsmöjligheter och en mysig bar. Mindre konserter, standupshower och andra sorters framträdanden spelas ofta här. Utustningen är mycket enkel att hantera, vilket gör scenen populär för evenemang.
Specifikationer
Publik stående: Max 75 personer
Sittande: ca 40 sittplatser
Scenstorlek: 3 meter bred, 2 meter djup och 25 cm hög.
Takhöjd: 2,5 meter.
Bord och extra stolar finns i närheten
I huset finns tre bra loger med toaletter och duschar.


1:a kammarenAllmänt om 1:a kammaren
Den största av våra teaterscener. Utrustad med intäckningar runt om, husets eget grundljus och grundläggande ljudteknik. Här spelas teater, lokalen används också för dansföreställningar och cirkusframträdanden. Det har även gjorts konserter här inne. Lokalen fungerar dessutom bra för föredrag och workshops.
Specifikationer
Publik: Max 120 pesoner i lokalen inklusive skådespelare och tekniker.
Sittplatser: 95 st, med möjlighet att ställa ännu en stolsrad längst fram, upp till 107 sittplatser. Detta minskar scendjupet ca 1 meter.
Scenstorlek: 9*9 meter max, men en intäckning minskar storleken ca 1 meter.
Takhöjd på 4,5 meter till rået. 
Bord och extra stolar finns i närheten
I huset finns tre bra loger med toaletter och duschar.


2:a kammarenAllmänt om 2:a kammaren
Den lite intimare teaterscenen. Scenen är utrustad med intäckning bak, husets eget grundljus samt grundläggande ljudteknik. En bioprojektor och motorduk är också installerade här, och scenen kan snabbt ställas om till biograf.

Teater, filmvisning och vissa musikframträdanden görs på den här scenen.

Specifikationer
Publik: Max 100 pesoner i lokalen inklusive skådespelare och tekniker.
Sittplatser: 68 st, med möjlighet att ställa ännu en stolsrad längst fram, upp till 85 sittplatser. Detta minskar scendjupet ca 1 meter.
Scenstorlek: 9*6 meter max, men en intäckning minskar djupet ca 1 meter.
Takhöjd på 3,6 meter till rået. 
Bioduk på 4*3 meter och en professtionell filmprojektor.
Bord och extra stolar finns i närheten
I huset finns tre bra loger med toaletter och duschar.


3:e kammarenAllmänt om 3:e kammaren
Vår lilla teaterscen. Ingången är direkt från gatan, så den ger en härligt undergroundkänsla. Hemmascen för Kvartersteatern som driver scenen på heltid.
Specifikationer
30 sittplatser
Bord och extra stolar finns i närheten
I huset finns tre bra loger med toaletter och duschar.


Teaterfoajén

Den del av huset där insläpp vanligtvis sker till evenemang i 1:a och 2:a kammaren. Lokalen kan också lämpa sig för mindre, intimare, arrangemang. Utrustad med två toaletter (varav en handikappanpassad), cafédisk, kaffebryggare, tekokare m.m. och cafébord med stolar. I foajén finns även en liten scen för mindre arrangemang, på 4*2,5 meter. Maxpublik är 50 personer, där cafésittning medger ca 30 sittplatser.KulturhusetAllmänt om Kulturhuset
En mycket flexibel lokal. Här finns rum för olika ändamål. En caféyta, en ytställningsdel och ett inre rum med liten scen. Ett mindre PA-system finns här, liksom utställningsljus m.m.
Specifikationer
Publik: Max 100 personer - men notera att alla inte får palts i ett och samma rum, utan siffran gäller hela lokalen med tre rum.
Scenstorlek: Ca 3x2 meter. Låg takhöjd.
Takhöjd i lokalen: Generellt 3,5 meter, men rör och ventilation sänker den på sina ställen.
Bord och extra stolar finns i närheten
En enklare loge finns.

 

GårdenHallarnas innergård är en häftig plats för alla tänkbara arrangemang. Marknader, konserter, föreställningar... bara fantasin sätter gränser. Mycket folk ryms. Lite extra är det att tänka på vad gäller ordningstillstånd och liknande. Storlekar, publikmängd och liknande är variabelt. Tänk på att polistillständ oftast krävs för utomhusevenemang. Så god framförhållning behövs i planeringen.
Bord och extra stolar finns i närheten
I huset finns tre bra loger med toaletter och duschar.Ateljén

På fjärde våningen har vi en vacker yta med stora industrifönster och kul utrustning. För både kreativt arbete, workshops och mindre föreläsningar fungerar ateljén utmärkt. Den ligger också i anslutning till ett större antal företagskontor, där åtskillig kreativ kraft finns att tillgå. Max 40 personer kan vistas i ateljén samtidigt.

 

På gång
Vill du spela teater?
30 augusti kl 19:00
På Dynamo